23948sdkhjf

Rullande ungdomar får fri färdtjänst

Allt tyder på att rullstolsburna ungdomar i Eskilstuna kommer att få gratis färdtjänst. Men det finns kritik, rapporterar tidningen Folket.
Ännu avvaktar kommunen en utredning innan det är dags för att slutgiltigt ta ställning i frågan. Utredningen har tittat på vad som gäller för barn och ungdomar utan funktionshinder: De har rätt till fyra fria resor dagligen med bussarna.

De rullstolsburna ungdomarna föreslås därför få fyra fria resor med färdtjänsten per dag. Allt pekar på att kommunen kommer att besluta i enlighet med utredningen. Alla är dock inte nöjda med detta:

Johan Nilsson, (s), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Eskilstuna kommun är emot beslutet. Det finns juridiska problem med att tillåta gratis färdtjänst för funktionshindrade på det här sättet eftersom det strider mot kommunallagens likvärdighetsprincip, tycker han.

- Vi har 3 500 barn och ungdomar utan funktionsnedsättning som bor så långt från en busshållplats att de inte kan utnyttja de fria bussresorna. Att lämna dem utanför de fria resorna är orättvist, säger Johan Nilsson till Folket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.399