23948sdkhjf

Nytt spårbilsförslag i Nacka

I dag, tisdag 17 juni, kommer SL:s styrelse att fatta beslut bland annat om tunnelbana till Östra Storstockholm. Miljöpartiet som vill ha spårbilar i stället och tänker rösta nej.
Spårbil till Nacka är bättre än tunnelbana, anser miljöpartiet i Stockholms landsting. Tunnelbana är dyrt, ineffektivt och tidskrävande, enligt det gröna partiet som tänker rösta nej till en framtida utbyggnad av tunnelbanesystemet öster ut.

- En tunnelbana tillgodoser inte Värmdös behov. Vi röstar för Tvärbana Ost med dragning till Slussen och spårbilar mellan Slussen och Värmdö, säger Yvonne Blombäck, mp-ledamot i SL: s styrelse och gruppledare för mp i Värmdö.

Varje dag är det drygt 70 000 påstigande i busstrafiken till Nacka och Värmdö, och på sommaren trefaldigas Värmdös befolkning. Om tio år beräknas Värmdö och Nacka ha fler än 100 000 åretruntboende invånare.

En tunnelbana till Nacka hjälper inte värmdöborna. Den tar lång tid att bygga och beräknas kosta 7 miljarder kronor enligt utredningen Kollektivtrafik studie ost. I verkligheten kommer siffran att bli betydligt högre.

- För 7 miljarder kronor får vi en bekväm spårbilslinje ända från Värmdö in till stan, säger Yvonne Blombäck.

Miljöpartiet arbetar för en kraftigt utbyggd kollektivtrafik med satsningar på spårväg, spårbilar och vattentransporter istället för fler motorleder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094