23948sdkhjf

Pendelflyg Växjö-Stockholm

Från och med i höst blir det rekordmånga avgångar mellan Smaland Airport i Växjö och Stockholm. Kronoberg går mot trenden och ökar flygtrafiken rejält.
I genomsnitt kommer det att gå ett flyg varje timme på vardagar och tätast med avgångar är det naturligtvis under tidiga mornar och sena eftermiddagar. En annan efterlängtad nyhet är lunchavgångarna, vilka möjliggör halvdagarsförrättningar i Stockholm.

- Vi har stor förståelse och respekt för att en del resenärer har känt en viss oro för sina resor när SAS lägger ned. Just därför är det särskilt glädjande att såväl Skyways, som flyger till Arlanda, och Flysmaland, som trafikerar Bromma, visar att de vill erbjuda stor flexibilitet för resenärerna, säger Lars Håkansson vd för Smaland Airport. tillägger Lars Håkansson.

Av Smaland Airports drygt 200 000 passagerare under 2008 är cirka 130 000 resenärer till Stockholm. En liten del av dessa reser därifrån vidare inrikes eller utrikes. Skyways, som delvis ägs av SAS och som är samarbetspartner till Star Alliance, erbjuder genomgångsbiljetter till samma destinationer som SAS gjorde, när flygbolaget börjar trafikera Smaland Airport den 11 augusti. Flysmaland utökar sina avgångar från 46 till 64 per vecka till Bromma den 1 september.

- Bra förbindelser med flyg framhålls alltid som betydelsefullt i de olika samarbetsforum som flygplatsen deltar i tillsammans med näringslivet. En aktiv flygplats med bra förbindelser anses vara en motor för att skapa en dynamisk region berättar Lars Håkansson. Det ger dessutom regionen ytterligare en konkurrensfördel då det underlättar för dem som vill komma hit, vare sig det är i affärer eller som turister. Att som regional flygplats utanför storstadsregionerna kunna erbjuda 12 avgångar till Stockholm per dag är unikt i Sverige, säger Lars Håkansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125