23948sdkhjf

Surfare lockas till Swebus

För att locka till sig fler kunder erbjuder nu Swebus Express gratis trådlöst internet ombord på alla sina bussar.
Satsningen skapar en av Skandinaviens största så kallade hotspotar för folk på resande fot. Lanseringen kommer samtidigt som bussbolagets lokalkontor runt om i Sverige basunerar ut att de har gott om lediga stolar under hela midsommarhelgen. Kanske kan de inbitna surfarna nu lockas ombord i sista stund.

Gratissurfandet kommer att pågå hela sommaren, vad som sker till hösten har bolagets ledning ännu inte bestämt. Över två miljoner svenskar reser varje år med Swebus Express och många av dem passar på under semestermånaderna. Samtidigt innebär det att det mest blir fråga om nöjessurfande, alltså ett bra tillfälle att testa om systemet håller.

- Under hela sommaren kommer våra resenärer att kunna surfa hur mycket de vill ombord på våra bussar utan extra kostnad. Alla kan ägna sin restid åt allt från reseplanering, att genomföra de sista jobbärendena före semestern eller helt enkelt nöjessurfa, säger Ingvar Ryggesjö, försäljningschef på Swebus Express.

Samtliga företagets 80 egna bussar utrustas nu med trådlöst Internet, som ger upp till 7,2 megabits hastighet för alla som vill surfa under bussresan. Under sommaren kommer systemet att testas och är samtidigt fritt öppet för alla som vill använda det. Det enda som behövs för att kunna använda bredbandet gratis är en trådlös nätverksanslutning i sin dator, handdator eller mobiltelefon. Internetuppkopplingen levereras av mobiloperatören 3 och tekniken i bussarna kommer från brittiska Moovera Networks.

Med det nya systemet, som gäller Swebus Express egna bussar, blir det också möjligt att betala bussresan med kort direkt på bussen. Samtidigt installeras ett GPS-system som gör det möjligt för Swebus Express trafikplanering att i realtid se exakt var respektive buss befinner sig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094