23948sdkhjf

Bensinchock gynnar bussen

Antalet förbokade biljetter med Swebus Express har ökat med 22 procent hittills under juni. Bussbolaget tror att höga bensinpriser får fler att välja bussen.
Swebus Express är Sveriges ledande bussbolag för resor över länsgränserna. Och under juni syns en dramatisk ökning i bussresandet jämfört med förra året.

- Vi bedömer att de höjda bensinpriserna ligger bakom ökningen. Att folk byter från bil till just buss blir också naturligt. När man letar efter billigare färdsätt är ju bussen fördelaktigast. Att spara tusen kronor per person på att välja bussen i stället för tåget när man exempelvis åker från Stockholm till Helsingborg gör mycket för semesterkassan, säger Pia Kråvall, kundtjänstansvarig på Swebus Express.

- Vi ser också ett ökat miljöintresse bland våra resenärer, som kan ha påverkat ökningen. En buss med många passagerare släpper ju ut en bråkdel så mycket koldioxid som en bil per resenär, säger Pia Kråvall.

Till skillnad från hur exempelvis hur tåg- och flygtrafik fungerar så innebär inte det ökade resandet att det kommer bli svårt att få plats på bussar under sommaren.

- Vi följer hela tiden bokningsläget och bedömer att många kommer att välja bussen under hela sommaren. Vi har en bra möjlighet att sätta in extrabussar med kort varsel där vi märker extra efterfrågan, säger Pia Kråvall.

Bokningsstatistiken jämför 1-18 juni 2007 med 1-18 juni 2008 men innehåller inte biljetter som köpts ombord på bussen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157