23948sdkhjf

Anna Grönlund en av experterna

Regeringen vill se över hur den lokala och regionala kollektivtrafiken regleras. En av experterna är Anna Grönlund, förbundsdirektör på BR.
Regeringen har beslutat att se över lagstiftningen på kollektivtrafikområdet. Regeringen har till särskild utredare utsett Rikstrafikens generaldirektör Ulf Lundin. Som stöd har regeringen nu förordnat 14 experter till utredningen. BRs förbundsdirektör Anna Grönlund är en.
– Att regeringen lyssnat på branschens krav och nu tillsätter en utredning med uppdrag att ge förslag till ny reglering av den lokala och regionala kollektivtrafiken, inklusive förstärkta passagerarrättigheter, är ett kvitto på att de många och kritiska synpunkter vi fört fram inom bland annat utredningen Koll Framåt har nått fram, säger Anna Grönlund.
Tillsammans med sakkunniga från Närings- och Justitiedepartementet, politiker från alliansens partier, Vägverket, Banverket och branschen i form av BR och Taxiförbundet ska Anna Grönlund fram till den 30 september 2009 under ledning av Ulf Lundin ge konkreta förslag på en ny lagstiftning. Förslagen ska bland annat reglera trafikhuvudmännens roll och ansvar, upphandling och konkurrens av allmän och särskild kollektivtrafik samt avgränsning mellan delvis offentligt finansierad respektive kommersiell trafik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078