23948sdkhjf

Fler spår i city

SL ger klarsignal för utökning av koncession för spårvägstrafik i Stockholms innerstad. Därmed kan en ny tvärbana i city bli verklighet inom tre år.
Sedan tidigare har SL talat om att trafikbolaget avser att upplåta en koncession som omfattar byggande, underhåll och trafikdrift under minst en 15-årsperiod för sträckan Djurgården - Norrmalmstorg - Centralstationen.

Den 1 augusti fattade SL:s ledning beslut om en möjlig utökning av aktuell koncession till att omfatta en förlängning av befintlig och planerad spårvägslinje. Det handlar om en sträckning som sedan lång tid diskuterats: dels i norrgående riktning från Djurgårdsbron via Värtahamnen till Ropsten/Hjorthagen, dels i västgående riktning från Centralstationen via Fridhemsplan till bostadsområdet Lindhagen.

Projektets totala planerade omfattning är numera således den befintliga sträckan till Djurgården samt sträckan Ropsten/Hjorthagen - Norrmalmstorg - Centralstationen - Fridehemsplan - Lindhagen. Projektet kan komma att byggas i etapper. Målet är att inleda trafikdrift andra halvåret 2011.

Samtidigt med beslutet om koncession på ovan nämnda spårvagnslinjer går SL ut med upphandling av projektet. Det är nu fritt fram för bygg- och anläggningsföretag att lägga anbud på projektet fram till och med 30 april 2009.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125