23948sdkhjf

SLTF har blivit Svensk Kollektivtrafik

I början av juli, i samband med Almedalsveckan i Visby, passade SLTF, Svenska Lokaltrafikföreningen, på att byta namn till Svensk Kollektivtrafik, ett namn som bättre säger vad man representerar.
Den 7 juli bytte Svenska Lokaltrafikföreningen (SLTF) namn till Svensk Kollektivtrafik. Det beslutades vid föreningens årsstämma som hölls under Almedalsveckan i Visby.
– Namnbytet innebär att vi blir en tydligare avsändare för vårt uppdrag – att vara en röst för den lokala och regionala kollektivtrafiken och att verka för ökat samarbete mellan våra medlemmar, Sveriges trafikhuvudmän, säger Charlotte Wäreborn Schultz, vd för Svensk Kollektivtrafik.
- De senaste åren har synsättet på kollektivtrafiken förändrats. Resenärerna vill ha en pålitlig och trygg kollektivtrafik samtidigt som miljöfrågan står högt på agendan. Detta kräver en ny typ av samarbete – lokalt, regionalt och nationellt. I detta samarbete spelar Svensk Kollektivtrafik en viktig roll, säger Christer G Wennerholm (m), styrelseordförande för Svensk Kollektivtrafik.
- Vi måste se kollektivtrafiken som ett sammanhängande system där de olika transportslagen kompletterar varandra med utgångspunkt från resenärerna. Helheten måste bli viktigare än delarna, säger Charlotte Wäreborn Schultz.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062