23948sdkhjf

Boende stoppade bussen

Styrelsen för HSB Vidablick i Norrköping gillar inte stadsdelsbussarna. Därför stoppades trafiken som uppgavs vara farlig för barnen, rapporterar Norrköpings Tidningar.
Att bussar skulle utgöra ett hot i områden där det finns barn är då och då på tapeten när det gäller busstrafik. Förra året drogs en busslinje i Danreryds kommun utanför Stockholm om med hänvisning till att det fanns barn i det aktuella området.

I Vidablick i Norrköping gäller stoppet små, flexibla stadsdelsbussar medan det i Danderyd handlade om reguljära SL-bussar. I Norrköping anser HSB-föreningens styrelse att bussarna är för tunga för de klena vägarna runt bostadshusen i Vidablick.

Gamla människor eller rörelsehindrare som har svårt att förflytta sig bör kunna få färdtjänst och den släpps in i områden, enligt HSB-föreningens styrelse. Norrköpings kommun vill gärna fortsätta med stadsdelsbussar på anropstrafik i området eftersom alternativet färdtjänst är betydligt dyrare. Men enligt juridisk expertis går trafikförbudet inte att stoppa eftersom HSB-föreningen äger de aktuella vägarna och alla fastigheterna inom området.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066