23948sdkhjf

Mässan Persontrafik större än någonsin

Den 15-17 oktober är det dags för branschens stora mässa, Persontrafik 2008 , på Svenska Mässan i Göteborg. Dan Ågren är projektledare och jobbar hårt med förberedelserna. Han är övertygad om att Persontrafik kommer att slå alla tidigare rekord.
- Årets mässa är redan idag den största någonsin och när mässan öppnar den 15 oktober är jag övertygad om att vi har passerat den magiska gränsen 8 000 kvm utställningsyta, säger projektledaren Dan Ågren.
Finns det utställare som inte varit med tidigare och varför har de valt att finns med på Persontrafik?
- Vi har med över 40 nya utställare jämfört med Persontrafik 06. Det är också rekord.. Extra roligt är att vi har fått med så många nya fordonsleverantörer. Till exempel kommer Irisbus, Solaris och KingLong att storsatsa. Men jag vet att också de ”gamla” utställarna laddar med massa nyheter så det kommer att bli tre riktigt spännande mässdagar.
Ett stort problem för branschen är rekryteringen av nya bussförare. Under mässan ska branschen utse Årets bussförare. Ser du det arrangemanget som en viktig del för att öka intresset?
- Det är jättekul att vi kan hjälpa till att sätta fokus på förarna som ju är en av branschens absoluta nyckelgrupper, menar Dan Ågren. De förtjänar all uppmärksamhet de kan få. Alla arrangemang som kan hjälpa till att höja statusen för yrkeskåren är välkomna. Även Västtrafik satsar på förarna. De kommer att bjuda in sina operatörers personal till mässan.
Den senaste tidens debatt om klimatet, tror du att den bidragit till att öka intresset för kollektivtrafik i allmänhet?
- Absolut, både klimatfrågan och oljepriserna bidrar till ett ökat intresse för kollektivtrafiken. Dessa frågor kommer att diskuteras livligt både på seminarierna och ute i montrarna. Många fordonsleverantörer kommer att visa intressanta nyheter på mässan dessutom kan besökarna träffa enerigutställare som till exempel Preem, FordonsGas och Lantmännen Ecobränsle. Frågan lär också diskuteras i Miljöpartiets monter.
Om jag nu i sista stund kommer på att jag vill ställa ut på mässan, finns det någon möjlighet till det?
- Ja, även om årets mässa är den största någonsin har vi tack vare fler hallar fortfarande möjlighet att erbjuda nya utställare plats.
Avslutningsvis Dan Ågren, när du summerar mässan Persontrafik 2008, vad vill du kunna säga då?
- Att vi tillsammans har skapat ett mycket lyckat event för hela branschen med ännu fler deltagare än tidigare. Jag hoppas att trafikhuvudmännen, operatörerna och leverantörerna tycker vi har haft tre spännande, roliga och lärorika dagar som kommer att inspirera branschen till investeringar och förbättringar så att vi på sikt får ännu fler resenärer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094