23948sdkhjf

Mer tåg för bättre klimat

En kraftfull satsning på infrastrukturen, nya järnvägsbyggen och ett rejält lyft för kollektivtrafiken. Det lovar socialdemokraterna i sin nya klimatpolitik.
Det är den socialdemokratiska rådslagsgruppen för klimat och miljö som nu arbetat fram en ny socialdemokratisk klimatpolitik. Det har gruppen gjort efter att ha fått in synpunkter från närmare 5 000 partimedlemmar, privatpersoner, partiorganisationer, branschorganisationer och miljöorganisationer.

Gruppen har letts av Anneli Hulthén, kommunalråd i Göteborg, och Carin Jämtin, oppositionsborgarråd i Stockholm. Under lördagen presenterade socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin tillsammans med Carin Jämtin rådslagets förslag till ny socialdemokratisk klimatpolitik i samband med ett möte i Vitabergsparken i Stockholm den 9 augusti.

- Vi behöver bra transporter i Sverige för att klara människors vardag och landets ekonomi. Samtidigt måste transporternas utsläpp kraftigt minska. Vi vill därför öka infrastrukturinvesteringarna på både kort och lång sikt. Vi prioriterar nyinvesteringar i järnväg och vill satsa på kollektivtrafiken. Kapaciteten på järnvägen behöver öka med uppemot 50 procent på sikt. Sverige skall satsa på tåg med hög hastighet mellan våra storstäder, så att tåget kan konkurrera med flyget, sa Mona Sahlin, partiledare för socialdemokraterna i sitt tal i Vitabergsparken.

Förslagen som gruppen för klimat och miljö lagt fram kommer att behandlas av den socialdemokratiska partistyrelsen den 22 augusti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078