23948sdkhjf

Ny topp i Skånetrafiken

Magnus Hedin, biträdande trafikdirektör, blir tillförordnad trafikdirektör för Skånetrafiken efter Gösta Ahlberg som tar över Öresundstrågstrafiken.
Magnus Hedin har varit på Skånetrafiken sedan 2003, först som marknadschef, sedan som biträdande trafikdirektör. Under den tiden har antalet resor med Skånetrafiken ökat med 35 miljoner och beräknas nå 130 miljoner i år. Även organisationen har växt.

- Det finns en stabil grund att stå på i Skånetrafikens organisation, med många kompetenta medarbetare och ledare. Vi har de senaste åren lagt en bra grund för vårt fortsatta arbete, så jag vill inte göra stora förändringar, utan i stället se om vi inte kan göra det vi gör ännu lite bättre, säger Magnus Hedin.

Prognoserna talar om en fortsatt stor resandeutveckling. Men Skånetrafiken har stora utmaningar framför sig, enligt Magnus Hedin: Bland annat ombyggnaden av Malmö C och inkopplingen av Citytunneln 2011, samt ett nytt betalsystem som ska implementeras 2009.

Magnus Hedin är född och uppvuxen i Torsebro utanför Kristianstad, numera bosatt i Bjärred. Han har en bakgrund inom idrotten, både som utövare och ledare. Inom yrkeskarriären har han haft ett antal ledande positioner inom IT och telekom-sektorn. Till Skånetrafiken kom Magnus Hedin närmast från Telia. Han har jobbat främst med marknad, försäljning, produkt/affärsutveckling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109