23948sdkhjf

Rätt taxi med ny teknik

Taxiservicen vid Centralstationen i Stockholm förbättras. Ny teknik kortar väntetiden på taxibilar samt underlättar för taxikunder att välja miljöbilar, enligt Jernhusen.
Ett databaserat servicesystem kommer att se till att antalet taxibilar motsvarar den efterfrågan som råder vid varje tillfälle. Taxikunderna kan också göra specialbeställningar som exempelvis handikappservice. Målet är att få bort taxikön och minska miljöbelastningen.

- Resenärerna ställer höga krav på tillgänglighet och service. Vi ser ett ökat intresse för miljöval, men också fler som förbeställer taxi. Detta kräver bra logistik på Centralplan vid Centralstationen, som under högsäsong passeras av cirka 3 500 taxibilar per dygn, säger Mikael Willdal, projektansvarig på Jernhusen.

De taxiföretag som uppfyller Jernhusens grundkrav kan teckna avtal att trafikera Centralstation Stockholm. De ska i gengäld ha bilar tillgängliga vid trafiktopparna. Idag finns avtal med de större taxibolagen i Stockholm men den nya tekniken ger utökade möjligheter att ansluta specialiserade taxiföretag, t.ex. bolag med specialfordon för rörelsehindrade.

- Vi på Taxi Stockholm har tagit på oss ett stort serviceåtagande, vilket är naturligt eftersom Centralstationen alltid varit en viktig marknad för oss. Att Jernhusen nu också satsar på miljöval tycker vi är extra bra eftersom vi själva tagit beslut om att endast satsa på miljöbilar, säger Mikael Andersson, vd på Taxi Stockholm.

Jernhusen påbörjar ombyggnaden av Centralplan i augusti, där taxiservicen finns. Servicesystemet beräknas vara i drift runt årsskiftet. Under ombyggnaden kommer nuvarande taxistation framför Centralstationen att fungera som vanligt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.075