23948sdkhjf

Billigare pendel till Arlanda

Samtidigt som tunnelbanans Farstalinje åter öppnar för trafik sänker SL priset för pendeltåget till Arlanda med 20 procent.
Genom prissänkningen till Arlanda konkurrerar SL prismässigt ut de två andra bolag som transporterar resenärer till och från Storstockholms största flygplats, Arlanda Express och Flygbussarna. Förutsatt att resenären har SL-kort kostar resan 60 kronor från vilken pendeltågstation som helst; den som har reducerat pris betalar 40 kronor.

Samtidigt införs familjerabatt som gör det möjligt att ta med två barn under 18 år gratis. Men även om det blir billigare att ta SL:s pendel till Arlanda så blir det något krångligare än med Arlanda Express eller Flygbussarna. Den flyglystne pendelresenären måste byta från SL:s pendeltåg till Upptåget i Upplands Väsby för den sista biten ut till stationen Sky City mitt mellan in- och utrikesterminalerna på flygplatsen.

Hela resan från Stockholms Central ska gå på 35 minuter, lovar SL. Men det förutsätter förstås att bytet i Upplands Väsby går smärtfritt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064