23948sdkhjf

åk kollektivt manar Vägverket

Vägverket Skåne och Skånetrafiken manar till kollektivåkning när vägarbetet på E6 vid Glumslövs backar nu fortsätter.
Vägverket i Skåne och Skånetrafiken fortsätter samarbeta för att få fler att åka kollektivt i samband med stora vägarbeten. När vägarbetet på E6 vid Glumslövs backar startar igen erbjuds trafikanter att bli testresenärer hos Skånetrafiken.

50 trafikanter som idag kör bil på E6 mellan Landskrona och Helsingborg erbjuds att bli testresenärer hos Skånetrafiken. Testresenärerna får resa med kollektivtrafiken i Skåne under en månad i utbyte mot att svara på totalt tre enkäter.

- Den här typen av projekt gör alla till vinnare. Förhoppningsvis resulterar det i att fler väljer att åka buss och tåg, vilket är bättre för miljön. Att fler bilister väljer alternativa färdsätt under ombyggnader underlättar också Vägverkets arbete, säger Camilla Bakken, marknadsprojektledare på Skånetrafiken

Första försöket blev en succé
Testresenärer i samband med ett större vägarbete provades första gången under hösten 2007 då Vägverket byggde en cirkulationsplats på E65 vid Malmö Airport.

- Responsen från trafikanterna var över förväntan och detta är ett bra sätt att få folk att fundera över sina resvanor. Även de som inte erbjuds att bli testresnärer kanske provar att åka kollektivt för att undvika eventuella bilköer. Vi är väldigt glada att vi kan utveckla det här samarbetet med Skånetrafiken, säger Patrick Olsson, projektledare för Hållbart Resande, Vägverket Region Skåne.

Vägarbetet 24 augusti - 5 oktober
Den 24 augusti startar etapp två av det omfattande vägarbetet på E6 mellan trafikplatserna Landskrona Norra och Rydebäck. Vägverket bygger ett tredje körfält för långsamtgående fordon över Glumslövs backar och samtidigt totalrenoveras körbanan. I höjd med Glumslövs samhälle lägger Vägverket bullerreducerande asfalt för att minska bullerproblemen för de som bor i Glumslöv. Arbetet ska vara helt färdigt den 5 oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078