23948sdkhjf

Fler lyfter från Kalmar

Kalmar Airport uppvisar en volymökning totalt med 7,9 procent första halvåret 2008 jämfört med samma period 2007. En förklaring är den tidskrävande tågförbindelsen med Stockholm.
Både destinationen till Stockholm/Arlanda med SAS och destinationen till Stockholm/Bromma med Kalmarflyg visar på en positiv ökning för januari till juli 2008. Totalt har passagerartrafiken till Stockholm ökat med 9,5 procent. Även prismässigt konkurrerar flyget med tåget när det gäller sent bokade biljetter. Chartertrafiken till och från Kalmar ligger kvar på liknande nivå som 2007.

- Det är mycket positivt att vi har trafikökningen både till Arlanda och Bromma. Bedömningen för helår är en total passagerarvolym på närmare 200 000 årsresenärer. I bedömningen ingår det nya direktflyget till Nice med SAS samt den positiva tillväxt vi ser på det större antalet charteravgångar som planeras i höst i förhållande till 2007, säger Hans Hjertonsson, vd för Kalmar Airport.

Kalmar Airport har idag 6-7 avgångar per vardag till Stockholm samt chateravgångar till Kreta, Mallorca, Turkiet, Bulgarien, Gran Canaria och Fuerteventura under andra halvåret 2008. Under 4 tisdagar i augusti och september flyger även SAS direkt till Nice från Kalmar.

Den som vill ta tåget från Kalmar till Stockholm måste ha gott om tid och boka tidigt för att åtminstone få valuta för tiden på tåget. Men Kalmar Läns Trafik AB, KLT, arbetar hårt på att hålla kvar resenärerna på marken. Inom en inte alltför avlägsen framtid ska tåget till Stockholm bli lika snabbt och smidigt som Köpenhamnståget från Kalmar, enligt Karl-Johan Bodell, vd för KLT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063