23948sdkhjf

Falck köper Ulfab

Falck köper Sverigs största privata ambulansentreprenör Ulfab. Genom köpet får den fusionerade rörelsen en omsättning på över 750 miljoner kronor.
Ulfab har till och med i dag varit den största privata ambulansentreprenören i Sverige med uppdrag i StorGöteborg inkl. skärgården, Östergötland, Dalsland, Lerum och Ulricehamn. Ulfab har i sin verksamhet jämte ambulans även utvecklat Jumbolans, sjöambulans och flygambulans. Ulfabs verksamhet var också den första i Sverige att bli kvalitetscertifierad enligt ISO9001.

Falcks svenska ambulansverksamhet bedriver idag verksamhet i Stockholm, Skåne och på Gotland. Båda företagen har dessutom var sin mindre ambulansenhet i Finland. Tillsammans bildar Ulfab och Falck en organisation som omsätter drygt 750 miljoner kronor och sysselsätter närmare 1000 personer i Sverige.

Den sammanlagda verksamheten får en stor verksamhetskunskap och erfarenhet, även internationellt. Tillsammans ökar förutsättningar för att expandera och vidareutveckla den prehospitala vården på den internationella marknaden.

Ulfabs bemanningsverksamhet inom Tesia blir en förstärkning för den svenska expansionen av Falcks omfattande danska bemanningsverksamhet inom sjukvården.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078