23948sdkhjf

Mp: Borgare - bekänn färg!

Den borgerliga majoriteten i Stockholms län är feg när det gäller förändringen av trängselskatten - de struntar i att lidingöbor kan bila gratis till city, enligt miljöpartiet.
Ingen vet i dag vad den borgerliga majoriteten i Stockholms län tycker om slopandet av miljöbilsundantaget och avskaffandet av trängselskatt för lidingöbor som bilar till city. Det påstår miljöpartiet eftersom de borgerliga i Stockholms län inte tänker besvara regeringens remiss som förslår att undantagen tas bort. Därmed slipper de också deklarera vad de verkligen tycker, anser miljöpartiet.

- De undviker en demokratisk offentlig debatt. Vi antar att de inte kan komma överens, säger Viviann Gunnarsson, mp-ledamot i landstingsstyrelsen.

På landstingsstyrelsen i veckan meddelade Catharina Elmsäter Svärd, m, på sittande möte att man stryker ärendet om nya regler för trängselskatten och inte kommer skicka någon remiss till regeringen. Miljöpartiet skickar därför idag ett eget yttrande till Finansdepartementet.

Miljöpartiet vill att miljöbilsundantaget behålls, förutsatt att kraven på vad som ska kallas miljöbilar skärps.

- Trängselskatt är ett effektivt sätt att minska utsläppen i stan. Men samtidigt måste vi kraftigt öka kollektivtrafikresandet och göra det enklare att cykla i Stockholms län. Bara så kommer vi till rätta med de hälsofarliga partiklarna i luften, säger Raymond Wigg, miljöpartiets landstingsråd.

Miljöpartiet vill däremot också ta bort dagens undantag för lidingöborna. De vill ha helt enkelt ha trängselskatt för lidingöborna så fort deras fordon ankommer fastlandet i Ropsten.

- Annars skulle alla som bor på öar, exempelvis i Nacka eller Värmdö också kunna kräva att få slopad skatt. Det argumentet håller inte, säger Viviann Gunnarsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125