23948sdkhjf

Avmattning för Scandlines

Scandlines ökade sina transportresultat under första halvåret 2008 och behåller sin ledande position i Östersjötrafiken trots de försvagade internationella konjunkturerna.

Under det första halvåret transporterade Scandlines på sina 9 linjer i Östersjöområdet cirka 7,8 miljoner passagerare (+1,5 procent), 1,6 miljoner personbilar (+1 procent), 571.000 lastbilar och trailers (+4,8%), 44.760 järnvägsvagnar (+5,6 procent) samt 32.600 bussar (-4,7 procent).

- Med detta resultat behåller vi vår position som en av de ledande aktörerna i trafiken på Östersjön. Trots avmattande internationella konjunkturer, minskad köpkraft och reslust på grund av den fortsatta krisen på de finansiella marknaderna och det våldsamt stigande oljepriset, kunde Scandlines öka omsättningen något inom alla viktiga transportsegment. Dessvärre blev dock de upp till tvåsiffror tillväxtsiffrorna från de senaste åren inte uppnådda, säger Michael Hassing, koncernchef i Scandlines.

Under andra halvåret 2008 räknar Scandlines med en ytterligare avmattning av konjunkturen. Detta kommer framförallt att påverka frakttrafiken till de Baltiska staterna, men också trafiken till och från Skandinavien. Avmattningen av konjunkturen kommer dessutom kortsiktigt att negativt påverka passagerarmängden. Samtidigt ser Scandlines möjligheter för att kortare resor och näraliggande resmål kommer att bli mer attraktivt för tyskar, t ex resor till Danmark och Sverige. Slutligen förväntar sig Scandlines en ytterligare tillväxt på den nya fraktlinjen mellan Tyskland och Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062