23948sdkhjf

Kontantstopp i Skövde

Nästa vecka är det stopp för laddning av Västtrafikkortet ombord på bussarna i Skövde stadstrafik.

Västtrafik tar ytterligare ett steg för att minska mängden kontanter på bussarna. Från och med måndagen den 8 september kan man inte längre ladda områdesladdningar på Västtrafikkortet i Skövde stadstrafik. Det gäller linjerna 1-6, 9 och 11-13. I stället kan resenärerna betala via autogiro eller köpa sin laddning hos Västtrafiks försäljningsombud. När kontanthanteringen minskar ökar tryggheten ombord på bussarna. En annan positiv effekt är att trafiken snabbas upp.

- Genom att ta bort laddningen av Västtrafikkortet ombord på Skövdes stadsbussar kommer vi att minska mängden av kontanter på bussarna rejält, säger Maria Holmström, försäljningschef på Västtrafik.

Resenärerna får i stället ladda sitt Västtrafikkortet hos bolagets försäljningsombud eller via autogiro. Idag är det 435 kunder i Skövde som automatiskt laddar och betalar sina kort via autogiro.

- Värdekortet går fortsättningsvis att ladda ombord. Men vi ser gärna att kunderna laddar hos kundservice vid Resecentrum för att hjälpa till att minska mängden kontanter på bussarna, säger Maria Holmström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062