23948sdkhjf

Test med Access igång

Från och med den 1 september började SL Access börja fungera för de utvalda som fått ett kort. Det är bland andra en rad politiker som blir försökskaniner.

En av de hugade politiska testpiloterna hos SL Access var miljöpartiets SL-representant Yvonne Blombäck som genomförde sitt försök med kortet vid t-banespärren Nacka/Värmdö. Hon och hennes parti är mycket positiva till SL Access som förenklar resandet och gör Stockholms kollektivtrafik litet mera öppen än tidigare.

- Nu är det äntligen dags för premiär för det nya betalningssystemet och jag hoppas att det ska fungera, säger Yvonne Blombäck som sitter i SL:s styrelse.

Från och med nu börjar SL Access att gälla för de 15 000 personer som e-handlar säsongskort. Men inte för alla, först senare i höst släpps kortet till allmänheten. Miljöpartiet vill ha öppna spärrar i kollektivtrafiken, liknande systemet i Göteborg. SL Access är ett litet steg framåt - nu slipper busschaufförerna kontrollera alla biljetter.

- Det är bra ur arbetsmiljösynpunkt, chaufförer ska få köra buss, säger Yvonne Blombäck.

SL Access ligger i linje med miljöpartiets vision om en mer attraktiv kollektivtrafik.

- Moderniseringar som gör det bekvämare att resa med SL tycker vi är positivt, vi vill ju få fler att ställa bilen. Nästa steg är att sätta in fler kortläsare för att minska stopptiderna vid busshållplatserna och få ett smidigare passagerarflöde, säger Yvonne Blombäck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078