23948sdkhjf

Bussar stöttar Nynäsbanan

Trafiken på Nynäsbanan har sedan öppnandet efter sommarens renoveringsarbeten drabbats av flera stopp och förseningar. Nu får bussar stötta trafiken.
För att klara problemen med Banverkets spår sätter SL nu in parallell busstrafik på sträckan Nynäshamn - Västerhaninge. Tågtrafiken fortsätter som vanligt men utan kompletterande busstrafik bedöms kapaciteten bli allt för låg för pendlarna.

Det besked SL fått från Banverket är att de efter- och justeringsarbeten som utförs kommer att omgärdas av en rigorös säkerhetsplanering för att undvika störningar. Banverket har också beslutat att utöka underhållsresurser och att säkerställa att underhållspersonal finns placerad på strategiska platser.

Trots tidigare vidtagna åtgärder har resenärerna på Nynäsbanan drabbats av fortsatta störningar i en omfattning som gör att SL nu väljer att upprätta en parallell, stöttande busstrafik. Busstrafiken startar torsdag den 11 september. Information om busstrafiken kommer att finnas på stationerna samt på sl.se.

- Resenärerna på Nynäsbanan är särskilt beroende av att trafiken fungerar, dels för att tågen här går i halvtimmestrafik och dels för att några alternativ till tåget normalt sett inte finns. Genom att sätta in en stöttande busstrafik skapar vi nu ett alternativ som vi kommer att behålla till dess att vi får en körklar trafikanläggning, säger SL:s vd Ingemar Ziegler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063