23948sdkhjf

Spårbilskonferens i New York

Den största spårbilskonferensen hittills - The Podcar City - hålls 14-16 september i New York, med ett starkt svenskt deltagande.
The Podcar City, Spårbilsstaden, tar ett helhetsgrepp och visar spårbilar som en del i en hållbar helhet, där transporter, boende och arbete integreras i ett klimatvänligt och levande sammanhang. På programmet står presentationer och exempel.

Många leverantörer visar sina system, från Heathrow, London till Masdar, Abu Dhabi.

- Det blir en mönstring som aldrig förr av olika spårbilsleverantörer, samt av planerare, forskare, finansiärer, politiska beslutsfattare på alla nivåer och ideella organisationer, säger den svenske initiativtagaren Christer Lindström från Institute for Sustainable Transportation.

Bakom konferensen står även ett antal universitet, regionala myndigheter och miljöorganisationer.

- Hittills har spårbilsintresset varit tydligast i Europa och Asien, men det växer nu också i USA, bland annat Kalifornien och New York-området. Många här ser fram emot att möta representanter för det livaktiga kommunala intresset för spårbilar i Sverige. Det stora svenska deltagandet på konferensen, ett 30-ta,) är glädjande, säger Christer Lindström.

I Sverige finns i dag en provanläggning i Uppsala som byggts av det koreanska företaget Vectus. Flera svenska städer har visat intresse för att bygga spårbilssystem, närmast till förverkligande är Uppsala där frågan redan varit uppe i kommunstyrelsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11