23948sdkhjf

Volvobussar till Angola

Volvo Bussar har fått en order på 250 chassier från transportministeriet i Angola. Bussarna tillverkas i Brasilien och börjar levereras under hösten.
Slutkunden TCUL, Transporte Colectivo Urbano de Luanda, har sedan tidigare goda erfarenheter av Volvobussar. Åren 2001 och 2002 levererade Volvo 100 stadsbussar till TCUL och företaget får nu förtroendet att leverera ytterligare 250 stadsbussar till Luanda.

Ordern gäller Volvos robusta chassi B7R med Volvos bränslesnåla 7-litersmotor som klarar avgaskraven enligt Euro III. Chassierna tillverkas i Volvo Bussars fabrik i Curitiba, Brasilien. Karosserna tillverkas också i Brasilien av karossören Busscar, en karossör som Volvo Bussar har ett mångårigt och väl fungerande samarbete med. De första bussarna kommer att levereras från Brasilien i september

- Bussmarknaden i Angola växer snabbt och den bussmodell vi erbjuder är väl anpassad till de krav som ställs i landet. Den nya ordern stärker Auto Suecós engagemang i regeringens arbete att skapa ett bra kollektivtrafiksystem i Luanda, säger Anibal Barbosa från Auto Suecó, Volvos importör i Angola.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172