23948sdkhjf

Skanska vann brokontrakt

Banverket Projekt Ådalsbanan har valt Skanska som entreprenör för byggande av järnväg i Bollstabruk. Kontraktet är värt 82,6 miljoner kronor.
Skanska ansvar för mark- och broarbeten i Bollstabruk som en del av bygget av en ny järnvägssträcka mellan Bollstabruk och Västeraspby.

Arbetena påbörjas i oktober 2008 för färdigställande i juni 2010. Entreprenaden omfattar byggande av en järnvägsterass, två järnvägsbroar samt nydragning av del av riksväg 90 och väg 333. Skanskas anbud var det mest fördelaktiga av de tre som kommit in uppger Banverket.

- Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med Skanska som är känd och etablerad i området. De ansvarar också för liknande arbeten i Västeraspby, säger Banverkets projektledare C-G Henriksson.

Kontraktets ikraftträdande sker under förutsättning att överprövning av Banverkets beslut inte sker, enligt lagen om offentlig upphandling. På nybyggnadssträckan mellan Bollstabruk - Västeraspby pågår nu för fullt arbeten med byggande av två tunnlar genom Hallberget och Snaraberget samt mark- och broarbeten i den norra och södra delen av sträckan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078