23948sdkhjf

Grekland i restoppen

Sommarens mest sökta land var Grekland. Det visar en sammanställning av statistik för juni, juli och augusti som jämförelsesajten Reseguiden.se har gjort.
FAKTA/
Restoppen
Sommarens mest sökta länder

1. Grekland; 2. Turkiet; 3. Spanien; 4. Thailand; 5. Sverige; 6. Kroatien; 7. Italien; 8. USA; 9. Cypern; 10. Bulgarien

Sommarens mest sökta destinationer

1. Barcelona; 2. Stockholm; 3. New York; 4. Bangkok; 5. Paris; 6. London; 7. Prag; 8. Rom; 9. Skagen; 10. Alanya

Statistiken baseras på besökare under juni, juli och augusti månad. Källa: Reseguiden.se- Det är helt klart östra Medelhavet som var sommarens hetaste resmål, säger Michael Blaxland, vd på Reseguiden.se.

Under sommarmånaderna så var det Medelhavet som gällde när svenskarna sökte på jämförelsesajten Reseguiden.se. Klart populäraste landet var Grekland följt av Turkiet, Spanien och Thailand.

- Det senaste året har vi sett ett ökat intresse för östra Medelhavet. På topplistan finns inte bara jättarna Grekland och Turkiet utan också Kroatien, Cypern och Bulgarien, säger Michael Blaxland.

Den mest sökta destinationen under juni, juli och augusti var trendiga Barcelona följt av Stockholm, New York, Bangkok och Paris. De övriga destinationerna på topplistan är London, Prag, Rom, Skagen och Alanya.

- Det är lite förvånande att så många har ägnat sommaren åt att leta efter resor till så typiska vinter-resmål som New York och Bangkok, säger Michael Blaxland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078