23948sdkhjf

Studentrabatt i Skåne

Under 2009 genomför Skånetrafiken ett försök med studentrabatt inom kollektivtrafiken. Studenterna betalar 20 procent mindre vilket kostar 27 miljoner kronor för trafikbolaget.
Nämnden för kollektivtrafik har efter en tids diskussion fattat beslut om studentrabatt i den skånska kollektivtrafiken. Studentrabatten ger omkring 20 procent i rabatt för studerande med periodkort i Skåne. Rabatten är ett försök under 2009. Rabatten införs under januari månad. Slutgiltigt beslut tas av regionstyrelsen inom kort.

Det nuvarande förslaget för studentrabatt beräknas kosta 27 miljoner kronor i intäktsbortfall för Skånetrafiken. Förslaget bygger på Skånetrafikens Skånekort. I dagsläget kan ca 48 000 studenter utnyttja rabatten i Skåne.

- Det känns bra att kunna erbjuda en rabatt som ytterligare understryker att hela Skåne är en kunskapsregion. Jag hoppas att det bidrar till att ännu fler väljer att utbilda sig vid de skånska högskolorna och universiteten, säger Lars-Ingvar Ljungman, ordförande i nämnden för kollektivtrafik.

Studenter som är berättigade till rabatten är de som har Mecenat kort, Studentkort och CSN kort. Studentrabatten gäller dock inte för gränsöverskridande resor med Öresundstågstrafiken utan enbart inom Skåne. Försöket ska utvärderas löpande under 2009 för att under hösten eventuellt förändras inför 2010.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.829