23948sdkhjf

Dåliga bussar gav böter

Den ansvarige för busstrafiken under Göteborgs Spårvägar har dömts till böter på 4 500 kronor för att bolaget kört med undermåliga fordon, det rapporterar GP.
Det var i våras som trafikpolisen slog till. Under en flygande besiktning av 22 bussar i Göteborgsstadsdelen Majorna befanns alla utom en vara underkända för trafik. Bussarna hade bland annat oljeläckage i motorrummen, fel på klämskydden i dörrarna och många saknade delar av den nödutrustning som är till för passagerarnas säkerhet.

Liknande inspektioner har gjorts på andra håll i landet, men den här gången valde åklagaren i Göteborg den hårda linjen. Assistenåklagare Christine Chi nu beslutat att ge den ytterst ansvarige för busstrafiken i Göteborg, Pierre Modini, ett personligt strafföreläggande om 4 500 kronor. Åklagarassistenten anser att det är viktigt att någon ställs till svars när brister uppdagas - därav det personliga strafföreläggandet.

Pierre Modini har å sin sida delgivit sina synpunkter till polis och åklagare men är trots det beredd att ta sitt straff.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097