23948sdkhjf

Fusk med sms-biljetter

SL:s system för sms-biljetter har stora brister, rapporterar tidningen Metro. Fuskarna laddar ner ett program som lurar såväl spärrvakter som kontrollanter.
Genom att ladda ned ett nytt program på internet till mobiltelefonen får man en falsk sms-biljett gratis som går att åka med inom alla zoner. Enligt Metro är det just nu ett hundratal personer som använder det olagliga bluffsystemet.

Enligt SL går det aldrig att helt stoppa fusk av det här slaget, alla system har brister. Men bolaget ska se över vad som kan göras för att komma åt just det här fusket med nedladning av programvara från nätet.

Patrik Wiberg, Länstrafiken Mälardalen, var tidigt ute med att införa sms-biljetter i Västmanland. Som han ser det är det en mycket bra teknik som både minskar kontanthanteringen och förenklar för resenärerna.

- En mycket omfattande undersökning vi gjorde helt nyligen visare att fusket finns, men det var försvinnande lågt i vårt trafikområde. Självklart jobbar vi vidare med åtgärder för att ytterligare förbättra säkerheten, målet är självklart noll fuskare, säger Patrik Wiberg till RT-Forum.

Läs mer om var Patrik Wiberg säger om nya betalsystem inom kollektivtrafiken i TRAFIKFORUM nr 8!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078