23948sdkhjf

Tågsatsning får beröm

Intresseorganisationen Vi Resenärer anser att regeringens närtidssatsning på vägar och järnvägar är bra - den gynnar pendlarna, anser organisationen.
Att undvika förseningar är viktigt och dessutom inte ett lokalt problem, enligt Vi Resenärer: Ett tåg som blir försenat i Skåne skapar problem för all trafik i ett bälte genom Småland, Östergötland och Mälardalen med spridning till Närke, Västmanland, Dalarna och Gästrikland.

Ett försenat tåg från Göteborg mot Stockholm drabbar inte bara de som ska till Stockholm utan även resenärer mot Linköping, Örebro, Västerås och Uppsala. Det är inte bara de som reser långt som drabbas utan även de som pendlar i dessa regioner, enligt Vi Resenärer.

Nu får Banverket 540 miljoner kronor till åtgärder för att minska tågförseningarna i Öresundsområdet och 335 miljoner kronor för åtgärder i Göteborgsområdet. Tidigare har Banverket fått 125 miljoner kronor för åtgärder i Stockholmsområdet. Det är sammantaget en miljard kronor för omedelbara och konkreta insatser för dagens tågresenärer, enligt intresseorganisationen.

Enligt Vi Resenärer är just pendlarna en målgrupp som drabbats mycket hårt av försenade tåg. Pendlarna reser dagligen och är beroende av punktliga tåg för att hinna till arbetet och dagis. Däremot tycker intresseorganisationen inte att de som reser i tjänsten är särskilt illa drabbade - dessa åker inte dagligen och de reser inte under samma förhållanden som pendlarna. Att blir försenad till ett sammanträde en gång i månaden är inte lika illa som att dag efter dag missa arbetstider och dagishämtning, enligt Vi resenärer.

Därför gläds intresseorganisationen åt pengarna som läggs på att förbättra tågtrafikens punktlighet: Den miljard som nu läggs ned på att minska förseningarna är en investering som förbättrar villkoren för alla som väljer tåget, anser Vi Resenärer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095