23948sdkhjf

De vann bussupphandlingen

Tilldelningsbeslutet för vinnande anbudsgivare i Västtrafiks upphandling av busstrafik i affärsområdena Göteborgs regiontrafik, Fyrbodal och Sjuhärad har nu offentliggjorts.
De vinnande anbudsgivarna är:
• Veolia Transport Sverige AB för trafikåtagande ”1 Sjuhärad Norr” och ”2 Sjuhärad Söder”
• Karl Erik Elofsons Buss AB för trafikåtagande ”21 Kungsbacka Sydost” och ”22 Kungbacka Nordost”
• Swebus AB för trafikåtagande ”31a och 31b Ale” samt trafikåtagande ”41 Lila Express”
• Buss i Väst AB för trafikåtagande ”51 Lysekil och Sotenäs”
De vinnande företagen kommer att starta sin trafik utifrån de nya avtalen i juni 2009.

– Jag vill tacka Borås Lokaltrafik för ett mycket givande samarbete när det gäller landsbygdstrafiken. Tillsammans har vi arbetat för den största resandeökningen i Västtrafiks historia, säger Andreas Almquist, affärsområdeschef i Västtrafik Sjuhärd.

Avtal tidigast 10 oktober
Avtal med vinnande anbudsgivare kommer att tecknas tidigast den 10 oktober.
Upphandlingen har genomförts som ett öppet förfarande enligt Lagen om upphandling inom områdena vatten, energi, transporter och posttjänster (LUFS). Utvärderingen av anbuden har skett mot det angivna utvärderingskriteriet ”utvärderingspris” som viktats till 100 procent.
Efter öppning av anbuden har samtliga anbud kontrollerats om de uppfyller uppställda krav på leverantören och den efterfrågade tjänsten. Alla anbudsgivare har uppfyllt kraven och har därför varit kvalificerade för utvärderingen.

Kostnaderna varierar
Kostnaderna för de olika trafikåtagandena varierar. I trafikåtagande ”1 Sjuhärad Norr” och ”2 Sjuhärad Söder” ökar kostnaden med 6 procent. I trafikåtagande ”21 Kungsbacka Sydost” och ”22 Kungbacka Nordost” är kostnaden oförändrad. I trafikåtagande ”31a och 31b Ale” samt trafikåtagande ”41 Lila Express” ökar kostnaden med 7 respektive 12 procent. I trafikåtagande ”51 Lysekil och Sotenäs” är kostnaden oförändrad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14