23948sdkhjf

mp: Dyrare SL-kort

Miljöpartiet befarar att SL:s månadskort kommer bli dyrare när avgiften för att köra på pendeltågens spår ska marknadsanpassas.
Oppositionslandstingsrådet Raymond Wigg är mycket kritisk till regeringens infrastrukturproposition: Konsekvenserna för Stockholms invånare är katastrofala, säger han.

- Istället för att fokusera på ökad kollektivtrafik och minskat bilåkande försämrar de villkoren för SL och uppmuntrar motorleden Förbifart Stockholm, säger Raymond Wigg.

Avgiften på statens räls ska marknadsanpassas, vilket drabbar pendeltågen.

- Det är kontraproduktivt. Det blir dyrare för SL, det vill säga för länets skattebetalare. Risken är att de borgerliga partierna höjer SL-kortet ytterligare framöver, säger Yvonne Blombäck, mp, i SL:s styrelse.

- Dessutom ska invånarnas trängselavgifter och skattepengar bekosta en sexfilig motorled vilket tar resurser från kollektivtrafiken. Det är arrogant att mot invånarnas vilja i folkomröstningen satsa trängselavgifterna på bilar, istället för på SL. Vad är då demokratin värd, säger Raymond Wigg.

- Regeringen är inkonsekvent. Å ena sidan pekar man med hela handen och sviker stockholmarnas önskan om stadens trängselavgifter. Å andra sidan säger man att regionen själv ska få ökat inflytande genom en förändring av lagen, säger Yvonne Blombäck.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064