23948sdkhjf

Backström ny vd i Västtrafik

Lars Backström blir ny vd för Västtrafik, Sveriges näst största kollektivtrafikföretag. Han ersätter Håkan Bergqvist som slutar efter tio år på vd-posten.
Lars Backström kommer närmast från jobbet som vd på Taxi Göteborg och börjar på Västtrafik vid årsskiftet. Fler kollektivtrafikresenärer blir hans största utmaning.

- Min absolut viktigaste uppgift blir att utveckla kollektivtrafiken så att vi kan nå målet att öka resandet. Jag hoppas kunna vara en enande och visionär kraft som kan hjälpa till att ta Västtrafik genom ytterligare tio år av framgång, säger Lars Backström som börjar på Västtrafik 1 januari 2009.

Det var en enig styrelse som tog beslutet att utse Lars Backström till ny vd för Västtrafik. Han ersätter Håkan Bergqvist som enligt plan lämnar sitt uppdrag vid årsskiftet.

- Vi är övertygade om att Lars Backström kommer att bli en mycket bra efterföljare till Håkan Bergqvist som utvecklat Västtrafik till att bli ett av landets ledande kollektivtrafikföretag, säger Västtrafiks styrelseordförande Leif Blomqvist.

- Det är väldigt stimulerande att få företräda ett företag som berör så mänga människor och som spelar en så stor roll i utvecklingen av regionen och ett hållbart samhälle, säger Lars Backström.

Lars Backström tar över Västtrafik i ett läge när intresset för kollektivtrafiken ökar kraftigt. Hittills i år har resandet ökat med nära 5 procent, en positiv trend som ser ut att fortsätta, enligt Leif Blomqvist. Samtidigt är utmaningarna fortfarande stora när det gäller att förbättra nöjdheten med Västtrafik bland företagets kunder.

-I nästan alla mina tidigare jobb har jag brottats med utmaningen att vända en negativ resultattrend och att få till stånd någon typ av förändrings- och förbättringsarbete. Det tror jag kan komma till nytta även på Västtrafik, säger Lars Backström.

Utöver Taxi Göteborg har Lars Backström även varit vd för bland annat reklambyrån Dragster Kommunikation och Nordiska Vägrestauranger (fd Route 66 och Rasta) samt verkat som managementkonsult för ManTec AB med fokus på framför allt lönsamhetsförbättringar. Lars Backström är 41 år och är sedan fem år bosatt i Bollebygd mellan Borås och Göteborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095