23948sdkhjf

Kritiserat biljettsystem blir kvar

Privatpersoner köper upp stora mängder billiga tågbiljetter och säljer med stor förtjänst på Blocket. Och SJ kan inget göra.
SJ har tidigare lovat att se över det kritiserade biljettsystemet där privatpersoner hamstrar de billigaste tågbiljetterna för att sedan sälja dem vidare med förtjänst. Men nu har SJ bestämt att inte göra något enligt SvD. Det är de allra billigaste biljetterna som säljs månader före avgång som blivit föremål för stor andrahandshandel.
– Vi har tittat igenom systemet och kunnat notera att det handlar om några få personer som köper upp ett stort antal biljetter med några få kreditkort. Vi har också kunnat se att samma signaturer vid upprepade tillfällen säljer dessa biljetter på Blocket och Tradera. Men från det till att göra något är juridiskt komplicerat, säger SJ:s presschef Ulf Wallin till SvD.se. Att förhindra vidareförsäljning genom att göra biljetterna personliga är heller inte möjligt då det skulle innebära en för stor administrativ arbetsbörda för SJ.
En intressant iakttagelse i sammanhanget är när SJ menar att det är administrativt svårt att göra biljetterna personliga. En SMSbiljett i kollektivtrafiken måste ha ett personnummer...

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094