23948sdkhjf

Miljonkontrakt på busskameror

Walter Thalmann, vd och ägare av Monitoring i Katrineholm AB, har fått en ny stororder på kameror i bussar.
Walter Thalmann, Monitoring i Katrineholm AB, har skrivit kontrakt med Länstrafiken Kronoberg värt cirka två miljoner kronor.

- Den här affären betyder mycket för oss, faktiskt en hel årsomsättning. Vi har tidigare sålt till både stadstrafik och landsortstrafik och detta är ännu en viktig affär för oss, säger Walter Thalmann.

Däremot har länstrafiken hemma i Sörmland ännu inte nappat på att installera kamera- och videoövervakning för att öka säkerheten i bussarna. Walter Thalmann anser att videoövervakning är ett mycket bra sätt att öka säkerheten i kollektivtrafiken och dessutom få en bra dokumentation om ett olyckstillbud inträffar.

Med det tänkandet i bakfickan introducerar företaget en ny minivideokamera under mässan Persontrafik i Göteborg: Pride. Den kan fästas i vilket fordon som helst, men Walter Thalmann har ännu inte funderat på vilka han ska sälja den till i detalj.

- Den fungerar faktiskt för alla tänkbara fordon. I taxi, utryckningsfordon eller privatbilar som av olika skäl vill ha full dokumentation över sin körning. Allt finns med och dessutom är det möjligt att koppla ihop systemet med en gps-karta. Så ser man exakt var bilden som visas är tagen, säger Walter Thalman.

Monitoring i Katrineholm AB har tre anställda och omsätter omkring två miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094