23948sdkhjf

Wehlin vann Bussförar-SM

Joakim Wehlin, Tjörnarpsbuss, Skåne, segrade i Bussförar-SM. Han flankeras av Eric Westanskog, Veolia, Stockholm till vänster och på tredje plats hamnade Anna-Karin Gottnersson, Swebus i Umeå.
Över 100 deltog i det första delprovet. 12 gick vidare till det praktiska provet. Till sist återstod tre som alla blev inbjudna till galafesten på Persontrafik. Kl 21 sprättades kuverten och Joakim Wehlin fick kliva överst på pallen. Joakim Wehlin har kört buss i 17 år, mest skolbuss men även sjukresor. Han är 37 år och bor i skånska Bjärnum.

Varför bussförare, Joakim?

- Det är omväxlande, kul och man får träffa mycket folk. Det var farsan som anmälde mig till SM, han anmälde sig själv också men gick inte vidare, skrattar Joakim. Det är härligt att bara få vara med och att ha kommit så här långt.

Eric Westanskog tävlar för andra gången. Det blev en andraplats 2005 så historien upprepar sig.

- Tävla igen? Har inte tänkt så långt men det är klart att man vill vinna någon gång.
Eric är 28 år och har kört för Veolia sedan 2001.

Varför bussförare Eric?

- Det är världens bästa extrajobb om man vill ha jobb en juldag till exempel. Det finns alltid jobb.

Anna-Karin Gottnersson har rest ned från Umeå för att bli hyllad som en av landets bästa bussförare. Hon har till och med avsagt sig älgjakten för att vara med. Det säger det mesta när man är en inbiten jägare. Hon har kört buss sedan 1997 då hon gick över från sjukvården.

- Det har jag aldrig ångrat. Att köra buss är frihet, trots bestämda tider. Men jag älskar att träffa folk, nya varje dag.

Anna-Karin Gottnersson jobbar även i garaget och tar hand om bussarna ibland. Det är lika kul enligt henne. Anna-Karin bor i Umeå, är 44 år och har en dotter på sju år som hejade på mamma från hemmaplan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063