23948sdkhjf

X-Trafik valde Swebus

X-Trafiks styrelse utsåg Swebus till entreprenör för landsbygdstrafiken med buss i kommunerna Gävle, Sandviken, Ockelbo och Hofors samt stadsbusstrafiken i Sandviken.
Avtalet gäller i tio år med start den 14 juni 2009. Avtalet är ett så kallat incitamentsavtal där entreprenören behåller 20 procent av intäkterna och får möjlighet att påverka dessa.

Beslutet blev att tilldela Swebus AB trafikuppdraget, som därmed behåller entreprenaden i området. Swebus har idag även uppdraget att köra Stadsbussarna i Gävle fram till juni 2010.

Swebus har liksom övriga anbudsgivare uppfyllt de kvalitetskrav som X-Trafik ställt i förfrågningsunderlaget. Priset har därför varit helt avgörande till Swebus fördel.

- Från X-Trafiks sida är vi nöjda med konkurrensen och prisbilden i upphandlingen. Vi är också nöjda med den kvalité som vi kommer att kunna erbjuda våra resenärer från 14 juni nästa år, säger Lars Björling affärschef på X-Trafik.

Samtliga bussar är utrustade med klimatanläggning och säkerhetsbälten. De har dessutom miljövärden som ligger väsentligt under lagkraven och är utrustade med alkolås.


Fakta om upphandlingen:


Trafikområde: Gästrikland
Trafikutövare: Swebus AB
Pris/år: 71,6 miljoner kronor
Närmaste bud: Veolia Transport 72,0 miljoner kronor

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.106