23948sdkhjf

Stora Turismpriset till Kolmårdens djurpark

Det blev Kolmårdens djurpark som kammade hem stora Turismpriset för 2008.
– En hög kvalitet på verksamheterna gjorde valet av en nationell vinnare till en livlig diskussion. Men en finalist utmärkte sig speciellt och det är Kolmårdens Djurpark – vinnaren av Stora Turismpriset 2008, säger landshövding Björn Eriksson, som är ordförande i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.
För 15e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Nutek som huvudman, ut Stora Turismpriset som belönar föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Prisutdelningen hölls i samarbete med RTS på Svenska Rese- och Turistgalan på Oscarsteatern i Stockholm.
Kolmårdens Djurpark är en turistattraktion som med lång tradition, kvalitet och hållbarhet i företagande, bidrar till lärorika upplevelser med djur och natur i fokus. Genom innovation i kombination med strategiska investeringar medverkar företaget till en positiv utveckling i regionen, såväl som till en rikare svensk turistnäring. Företaget attraherar genom sin verksamhet och sitt engagemang för djurens villkor såväl svenska som europeiska besökare och internationella kontakter inom forskarsamhället.
Prissumman på 100 000 kr används för att anordna och dokumentera ett öppet seminarium utifrån vinnarens verksamhet.
Övriga finalister tilldelas hedersomnämnanden: Ystads Kommun med Wallander, Havets Hus, Klässbols Linneväveri, Storsjöyran och IKEA Haparanda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079