23948sdkhjf

Vintern kan knäcka SJ

SJ:s fordonsproblem kan skapa kaos när vintern kommer – det anser intresseorganisationen Vi Resenärer som är särskilt oroade för X 2000-tågen.
Under den gångna veckan har SJ haft stora tekniska problem med X 2000-tågen, enligt Vi Resenärer. Vissa dagar har saknats fungerande X 2000-tåg för ett flertal avgångar. SJ har satt in andra fordon, vilket skapat problem för resenärerna på grund av att olika tågtyper har olika vagns- och sittplatsnumrering: Uppretade resenärer har beskyllt varandra för att ha satt sig på fel plats.

Vi Resenärer är också missnöjda med bristande som blir följden när X 2000-tågen byts ut mot andra tågtyper. Ibland har de nya Dubbeldäckarna satts in i stället för X 2000 med följden att resenärerna inte kunnat äta eller dricka något på så långa sträckor som Malmö-Stockholm. Dubbeldäckarna saknar serveringsmöjligheter efter som de är tänkta som regionpendeltåg.

Resenärerna ersätts inte av SJ för ändrad komfort och för övriga problem som uppstår i dessa fall, enligt Vi Resenärer. Ersättning utgår endast om tåget blir kraftigt försenat och då tar det månader att få igen en del av priset resenären fått betala för biljetten.

Enligt Vi Resenärer kommer vinterns is och kyla att ställa till ytterligare problem för framför allt X 2000. Detta samtidigt som resandeströmmen tilltar under jul- och nyårshelgerna.

Som Vi Resenärer ser på saken så SJ brukar hänvisa till att deras problem beror på att det saknas spår. Men intresseorganisationen ser på saken är det inte Banverket som är boven utan SJ:s egna fordon som inte håller måttet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094