23948sdkhjf

Sterling i konkurs

Den isländska finanskrisen fällde Sterling. Flygbolaget går i konkurs och ställer in samtliga flygningar med omedelbar verkan. Inga pengar tillbaka på betalda biljetter.
Det danska lågprisbolaget Sterling lämnar i dag in sin konkursansökan och har ställt in samtliga avgångar med omedelbar verkan, enligt DI.
Flygbolaget kontrolleras av den isländske finansmannen Palmi Haraldsson. Mellan juli och september i år har han skjutit till drygt 600 miljoner svenska kronor till bolaget och planerade att fortsätta stödet fram till nästa år med förhoppningen om att bolaget återigen skulle klara sig på egen hand.
Men den 29 september började den isländska finansiella kollapsen. Inom loppet av 3-4 veckor var härdsmältan av hela det finansiella systemet en realitet, och huvudägaren kunde inte fortsätta att ge finansiellt stöd”, skriver Sterling på sin hemsida.
Försök att sälja bolaget har gjorts och förhandlingar skett med flera potentiella köpare.
Resenärer får ingen ersättning av Sterling för de inställda flygningarna. Norwegian och SAS har erbjudit hjälp till strandade passagerare i mån av plats.
Över tusen anställda förlorar sina arbeten. Det är det fjärde lågprisbolaget som försvinner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062