23948sdkhjf

Första hybridordern hemma

Bussoperatören Sales-Lentz i Luxemburg har beställt sex hybridbussar från Volvo med leveransstart 2009. Första ordern hemma - men parterna yppar inget om affärens storlek i pengar.
Volvo Bussar lanserade för några veckor sedan sin hybridbuss Volvo 7700 Hybrid. Den är byggd med Volvoutvecklade hybridkomponenter och tillverkaren lovar en bränslebesparing på upp till 30 procent vilket i så fall gör den ekonomiskt intressant.
Enligt Volvo Bussar har många av Europas bussoperatörer visat intresse för den nya hybridbussen som premiärvisades i Sverige på Persontrafik 2008 i Göteborg under mitten av oktober.

Nu kom då den första ordern och det är Luxemburgs största rese- och transportföretag Sales-Lentz som har beställt sex hybridbussar. Ordern skrevs under i närvaro av Luxemburgs transport- och miljöminister vid ett stort transportsymposium som Sales-Lentz anordnat. Under symposiet diskuterades hur kollektivtrafiken kan bidra till att uppfylla Koyotoavtalet.

- Trots ett högre inköpspris, ger hybridbussarna över tid en lägre kilometerkostnad tack vare den kraftiga bränslebesparingen, säger Jos Sales, en av delägarna i Sales-Lentz.

Bussarna kommer att gå i vanlig linjetrafik i och omkring Luxemburg City, företrädesvis på sträckor med täta stopp så att hybridtekniken utnyttjas maximalt. Den första bussen kommer att levereras till Sales-Lentz hösten 2009 och de övriga fem under 2010 då serieproduktionen startat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063