23948sdkhjf

Avskaffa spärrarna

Miljöpartiet i Stockholm vill ha ett öppet system där biljettkontrollen görs av trafikvärdar. Det skulle spara 20 miljoner per år i underhåll enligt (mp).
- Avskaffa spärrarna för ett smidigare flöde för resenärerna. Det sparar pengar och gör resandet bekvämare - och det finns inga belägg för att plankandet ökar, säger Yvonne Blombäck (mp) i styrelsen för SL. Miljöpartiet pekar på Tvärbanan samt på Berlin där man har det systemet.
SLs spärrar kostar 20 miljoner kronor per år i underhåll. Det finns även planer på att köpa in fler och nya högre spärrar för en ännu oidentifierad mångmiljonsumma menar (mp).
- Att avskaffa spärrarna är en engångskostnad medan ointaglig kollektivtrafik är en kostsam form av gated community, säger Yvonne Blombäck.
Det finns inga belägg för att plankning ökar utan spärrar om det finns kontrollpersonal i systemet. Idag arbetar bara 100 personer som kontrollanter. Miljöpartiet vill att dagens cirka 1000 spärrvakter utbildas i bland annat bemötande och blir trafikvärdar och kontrollanter.
Miljöpartiet vill i sin skuggbudget för Stockholms läns kollektivtrafik tredubbla trafiken till 2020 och göra det mer attraktivt att välja bort bilen.
Miljöpartiet vill därför satsa 552 miljoner kronor mer på kollektivtrafiken än vad de borgerliga partierna gör i sin budget 2009.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078