23948sdkhjf

SAS gör miljardförlust

Flygbolaget SAS gör en storförlust före skatt det tredje kvartalet på 1 783 miljoner kronor. Nu krävs kraftfulla besparingar - igen.
Tredje kvartalet 2007 gjorde SAS-koncernen en vinst på 457 miljoner kronor, men i år blir motsvarande siffra en förlust på 1 783 miljoner kronor, enligt DN. Analytiker hade i genomsnitt beräknat förlusten till 177 miljoner kronor, men den blev alltså tio gånger mer. En orsak är att SAS har skrivit ner Spanairs goodwill och en del av en skattefordran till sammanlagt 1 959 miljoner kronor.
Nya kostnadsbesparingar mellan 2009 och 2011 motsvarande tre till fyra miljarder kronor kommer nu att behövas, enligt DI.
”Krisen i flygbranschen slår besinningslöst. Hittills i år har ett 30-tal flygbolag gått i konkurs, nu senast Sterling som varit en av våra huvudkonkurrenter i Skandinavien. För att säkerställa SAS framtida utveckling ägnar ledningen och styrelsen mycket kraft åt att utvärdera olika strukturella lösningar och alternativ. Oavsett val av strukturella alternativ och lösningar är det av yttersta vikt att vi snabbt stänger de återstående kostnadsgapen vi har mot jämförbara konkurrenter , skriver SAS-chefen Mats Jansson i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063