23948sdkhjf

På busspaning i Polen

Norrbottens Bussbranschförening har varit på bussköparresa i Polen. Gruppen har besökt MAN:s och Solaris fabriker i Poznan samt Volvos fabrik i Wroclaw.
Med på resan var många tunga namn inom den Norrbottniska kollektivtrafiken. Bland dem också nye vd:n för Länstrafiken i Norrbotten, Arne Andersson. Han imponerades över hur snabbt en tämligen ny aktör som Solaris kunnat etablera sig bland de stora tillverkarna.

- Jag är inte bara här för att titta, jag är ute efter att köpa bussar. Men jag har ännu inte bestämt mig för vilket fabrikat det blir, säger Tomas Wälimaa, vd och ägare i Wälimaas Taxi&Buss AB.

- Det finns bekymmer: I Norrbotten har vi ett extremt klimat som kräver vissa speciallösningar för att bussarna ska klara omställningen mellan extremt kyla och värme. Nu säger tillverkarna här att de är beredda att hitta lösningar åt oss vilket naturligtvis vore underbart, säger Per-Erik Falck, vd och ägare i Falcks Omnibuss i Gällivare AB

- Jag tror att de flesta är ute efter att hitta bra bussar som håller för de nya miljökraven. Och av vad jag hittills sett är de polska busstillverkarna mycket långt framme när det gäller till exempel biogas och hybriddrift, säger Arne Andersson, Länstrafiken i Norrbotten.

Läs mer i TRAFIKFORUM nr 10 i början av december!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063