23948sdkhjf

Scandorama får nya huvudägare

Det Maltabaserade resebolaget Aviation Seat Broker stoppar in nytt kapital i bussresearrangören Scandorama och räddar bolaget från en akut likviditetskris.  
Det Maltabaserade resebolaget Aviation Seat Broker tillför nytt kapital för att stärka upp bolaget finansiellt. Enligt uppgift var tillskottet av externt kapital nödvändigt för att rädda Scandorama som drabbats av en likviditetskris. Bolaget har inte heller lämnat in någon årsredovisning för 2007. Vd Johan Malmqvist, som tills nu varit ensamägare till Scandorama, medger till nyhetsbrevet Travel News att bolaget haft en försvagad likviditet till följd av avvecklingen av skidresearrangören Lion Alpin, som sålts till danska Höjmarks. Men att bolaget varit konkurshotat förnekar han.
- Vi visar ett positivt resultat för årets första nio månader. Att årsredovisningen är försenad beror på problem med avstämningar i vårt gamla ekonomisystem, säger han. Aviation Seat Broker är en resegrupp som bland annat driver bolaget Meeting Points i olika delar av Europa. Det ingångna avtalet innebär att bolaget går in som majoritetsägare i Scandorama.
- Däremot förhandlar vi fortfarande om hur mycket kapital de ska tillföra och i vilken takt, så det är för tidigt att säga hur stor aktieandelen blir. De har ingen bussreseverksamhet tidigare, men blev intresserade eftersom Scandorama tillsammans med Ölvemarks, som vi tar över successivt fram till 2010, har en dominerande marknadsposition, säger Johan Malmqvist.
Scandorama har tidigare varit hälftenägare i arrangörsbolaget Vastranas, som äger nischarrangörer som Kinaresor och Äventyrsresor. Dessa bolag berörs inte av affären, eftersom Scandoramas aktier sålts till ett bolag som Johan Malmqvist äger som privatperson. Ägarandelen har dessutom minskat till en tredjedel. Styrelseproffset Anders Eslander har även han minskat sin andel i Vastranas till en tredjedel samtidigt som Tord Wilkner, en av grundarna till WM Data, gått in som en tredje delägare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063