23948sdkhjf

Snurra på reflexen

Med hjälp av en reflexsnurra ska resenären kunna signalera till bussföraren att stanna vid hållplatsen. SL och Busslink vill öka möjligheten för förarna att se resenärerna i höstmörkret.
??Det kan ibland vara svårt för bussförare att uppfatta resenärer som väntar vid hållplatserna, särskilt i höst- och vintermörkret. Därför genomför SL och Busslink ett försök med reflexsnurror. Snurran har satts upp på ett antal utvalda hållplatser utefter linje 637 i Norrtälje och kommer att testas under fyra månader, 1 november 2008 till 28 februari 2009. Syftet med reflexsnurran är att förarna lättare ska kunna uppmärksamma resenärer vid hållplatserna när det är mörkt ute.
Genom att resenären snurrar på den vita reflexskivan får föraren en god framförhållning och kan lugnt och trafiksäkert bromsa och svänga in på hållplatsen.
Initiativtagare till reflexsnurran är Göran Sandkvist som tidigare arbetat som bussförare åt Busslink:
– När jag körde buss för ca 15 år sedan var resenärerna, speciellt de yngre, duktiga på att ha med sig reflex. Reflexerna gjorde att man såg resenären på långt håll när man kom körande. Reflexsnurran kommer att ge ökad service till resenärerna och ge förarna bättre framförhållning, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063