23948sdkhjf

CPT Nordic i konkurs

IT-företaget CPT Nordic i Nässjö har gått i konkurs. Företaget utvecklar bland annat system för biljetthantering inom kollektivtrafiken.
CPT Nordic i Nässjö med 15 anställda har gått i konkurs. CPT Nordic utvecklar bland annat system för biljetthantering inom kollektivtrafiken och har försett ett tiotal trafikbolag, till exempel länsbolagen i Västernorrland, Jämtland och Västerbotten, med sitt biljettmaskinssystem.
- Det kom helt oväntat för oss, säger Christine Högberg, vd för Västernorrlands läns Trafik AB till Sundsvalls Tidning. Från den första december ska resenärerna kunna beställa biljetter via internet och sms. Därmed ska kontanthanteringen upphöra. Vi är inne i slutfasen av det här arbetet. Enligt konkursförvaltaren har han gott hopp om att hitta nya ägare som tar över. Om inte måste vi själva agera eftersom verksamheten inte bara får upphöra. Vi måste ha tillgång till service, drift och utveckling av systemet. Att tvingas byta biljettmaskinssystem vore rena mardrömmen.
Trots att huvudägaren Herencokoncernen i Jönköping har skjutit till stora summor, har CPT Nordic hamnat på obestånd. Enligt uppgift är CPTs förre vd misstänkt för oegentligheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062