23948sdkhjf

Malmö nära spårvagnsrenässans

Senast den 31 mars ska beslutet om Malmös framtida kollektivtrafik fattas. För att klara kraven behövs spårvagnar och elbussar enligt kommunstyrelsen.
Den utredning om Malmös framtida kollektivtrafik som presenterades i oktober, och som förespråkar spårvagnar och elbussar när det nuvarande bussbaserade systemet slår i kapacitetstaket, ska nu sändas ut på en bred remiss.

Malmös nuvarande kollektivtrafik närmar sig kapacitetstaket. Att detta skulle ske inom en tämligen nära framtid har varit känt länge. För några år sedan förslog folkpartiet i Malmö att en tunnelbana skulle byggas samtidigt som Citytunneln borrades. Förslaget avvisades med argumentet att Malmö är alldeles för litet för att ha tunnelbana. Men nu har det visat sig att staden är alldeles för stor för att klara sin kollektivtrafik med endast busstrafik.

De styrande politikerna är i princip för spårvagnar och elbussar i de tunga trafikstråken. Frågan ska nu ut på remiss till kommunens nämnder och styrelser och dessutom till ett stort antal myndigheter och organisationer.

Stadskontoret får dessutom i uppdrag att samordna det fortsatta utredningsarbetet samt att återkomma med en tidsplan för när de olika utredningsuppdragen ska vara färdiga. Allt pekar på att det våras för spårvagnen i Malmö redan under 2009.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063