23948sdkhjf

Cityterminalen invigd

Efter två års renoveringar återinvigdes den nya Cityterminalen i Stockholm i början av november. Terminalen är Stockholms största busstation.
Den tjugo år gamla Cityterminalen började renoveras hösten 2006 och notan har slutat på cirka 50 miljoner kronor. Från Cityterminalen avgår och ankommer bussar till och från hela Sverige och stora delar av Europa. Varje år passerar åtta miljoner människor terminalen och 100 000 bussar kör till och från 500 destinationer.
– Jag är mycket nöjd med den nya terminalen, sa Claes Ericsson, vd för Cityterminalen. Det är viktigt att lyfta fram just bussen till och från Stockholm som ett alternativ till andra transportmedel.
En av de stora förändringarna är att all biljettförsäljning är samlad till ett försäljningsställe, allt för att underlätta för resenärerna. Informationsskyltarna har också blivit mer överskådliga.
Man satsar också på att nå ungdomar. Under parollen Don´t miss the bus ska ungdomar vinnas för att välja bussen och i samband med invigningen fanns den kommersiella radiostationen RIX FM på plats.
Stockholms stads trafikdirektör Magdalena Bosson uttryckte också sin förtjusning över den nya terminalen då det ligger i stadens intresse att kunna erbjuda en snygg och ändamålsenlig bussterminal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062