23948sdkhjf

Viking Line arga på Expressen

När tidningen Expressen skrev om fylleslag och risk för våldtäkt på en av Viking Lines färjor, svarade rederiet med att stoppa all annonsering.

Viking Line hävdar att artikeln i Expressen innehåller grovt felaktiga påståenden om antalet misstänkta väldtäkter ombord.Man hr svarat med att stoppa all annonsering i Expressen och expressen.se.
– Expressens publicering ger helt felaktigt intrycket att det är farligt att resa med våra och våra konkurrenters fartyg, framför allt för yngre kvinnor. Trots att vi erbjöd tidningen möjlighet att intervjua rederiets ledning som har korrekt information om det försvinnande låga antalet misstänkta våldtäkter ombord avstod tidningen från att göra detta, säger Jan Kårström, vd för Viking Line Skandinavien i en kommentar till nätsajten Resume.se
I Expressens artikel säger Bengt Hellström vid Södermalmspolisen att det rör sig om en anmälan i veckan om våldtäkt från resenärer på färjorna i Östersjön. Tidningen har också intervjuat Jan-Tore Thörnroos, befälhavare på Cinderella. Han säger i artikeln att det låter som realistiska siffror och att han tyvärr sett en ökning av antalet anmälda våldtäkter den senaste tiden.
Viking Line redovisar en helt annan bild i det pressmeddelande som bolaget skickar ut nu på eftermiddagen. Där skriver de att det rör sig om totalt 26 anmälda våldtäkter under åren 2003 till 2006. Även de hänvisar till Polisen som källa.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093